Personální obsazení a kontakty
![]() |
Ing. Jan Kašpar
vedoucí pracoviště +420 387 774 678
+420 734 269 085
|
Vedoucí provozu, administrativa provozu, příprava projektových návrhů, organizace plánu pokusů, kalkulace nabídek pro samostatné poptávky, harmonogram kurzů, výuky a veřejných prezentací, lektor kurzů zpracování ryb.
|
|||
![]() |
Bc. Pavlína Gápová
zástupce vedoucího
|
Zástupce vedoucího provozu | |||
Odborná příprava realizace projektových návrhů, výuka rybí gastronomie, příprava rybích rautů a specialit. | ![]() |
![]() |
|||
![]() |
Bc. Josef Vobr
technik
jvobr@frov.jcu.cz |
|
Technik - realizace praktických částí pokusů a výuky, příprava výrobků a vstupních surovin pro přípravu rybích specialit, koordinace jednotlivých částí projektů v návaznosti na běžný provoz. Koordinace objednávek pro kamennou prodejnu.
|
![]() |
![]() |
|
|
||||
Prodejna ryb „Ryby pro zdraví“ byla zřízena Fakultou rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích v roce 2012. Prodejnu nově doplní zpracovna ryb otevřená v roce 2015. Nové prostory budou sloužit zejména k zpracování ryb z vlastní produkce (Omega 3 kapr) a výrobě kvalitních rybích výrobků podle HACCP norem (Caviar Sturgeon Friendly). Zpracovna ryb se také zabývá charakteristikou a posuzováním ryb jako vstupní suroviny pro další tržní využití v maloobchodní síti. Pracovníci prodejny a zpracovny zkouší receptury nových výrobků z ryb a ověřují jejich uplatnění na trhu (užitný vzor - rybí paštika). Současně studenti fakulty budou mít možnost posoudit a získat praktické zkušenosti s výrobou a prodejem sladkovodních a mořských ryb. Prodejna a zpracovna „Ryby pro zdraví“ mimo klasického zpracování ryb připravuje také rautová menu z ryb na konference, rodinné oslavy a firemní akce. ( www.rybyprozdravi.cz )